Çermik Çok Programlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Mesleki ve Teknik eğitim alanında okulumuzu bölgemizde bir tercih sebebi ve cazibe merkezi, mensubu olmaktan gurur duyulan güçlü bir marka ve saygın bir eğitim kurumu yapmaktır. Kendi markasını oluşturmuş, eğitim ve öğretimdeki kalitesi ile bölgesinde tek seçenek olarak geleceğe yürüyen model bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitimin Amaçları doğrultusunda; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek önemli mesleklerin mensubu olmanın idealini ve değişimini yaşayarak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmak ve akılcı, bilimsel, çağdaş ve özgür yaratıcılıklarıyla yarının Türkiye’sini şekillendirecek bir nesil yetiştirmektir. Mesleki ve Teknik eğitim yoluyla öğrencilerimizi çağın gerekleri doğrultusunda öncelikle hayata/topluma, ara insan gücü olarak iş piyasasına ve yükseköğrenime hazırlamaktır.

Başarılar: Okulumuz Çok Programlı Anadolu Lisesi, İl düzeyin de yapılan yarışmalarda önemli başarılar kazanmaktadır. Son olarak 2004 yılında Diyarbakır genelinde yapılan beceri yarışmasında Elektrik ve Metal İşleri Bölümleri dereceye girmişlerdir.

Saatler: 08:00-16:20
Isınma: Kaloriferli
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: MEB Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi

Telefon - OKUL (0412) 461 23 40 OKUL MÜDÜRÜ (0530) 274 04 96

Belgegeçer -

WEB - https://cermikcpl.meb.k12.tr

Adres - TEPE MAH. DİYARBAKIR CAD. ÇERMIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO 114A ÇERMİK / DİYARBAKIR

Öğretim Şekli :Normal eğitim (Karma öğrenci)

Yerleşim Yeri - Tepe Mah. Çermik/DİYARBAKIR

Ulaşım Öğretmenler: Servislerle ve şahsi araçlarla sağlanmaktadır. Öğrenciler : Köyden gelen öğrenciler için taşımalı, ilçe merkezinden gelen öğrencilerimiz ise şehir içi dolmuş veya servislerle ulaşım sağlamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine 3 Km. İl Merkezi´ne 85 Km. uzaklıktadır.