Elektik- Elektronik bölümü alanı bugün tum alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik Elektronikalanı birçok alanı etkilerken, ekonomiye kendi üretimi, ihitiyacı ve istihdamıyla yaptığı birinciderece katkının yanında, diğer setörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır.
Bu alandaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağı anlamına gelmektedir.
ALANIN KAPSADIĞI MESLEKLER
*Bilgisayar Teknik Servis Elemanı
*Bobinajcılık
*Büro Makineleri
*Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi
*Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü
*Endüstriyel Bakım Onarım
*Görüntü ve Ses Sistemleri
*Güvenlik Sistemleri
*Haberleşme Sistemleri
*Kontrol sistemleri
*Yüksek gerilim sistemleri
ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞMA ALANLARI VE ÇALIŞMA KOŞULLARI
Endüstride, özel ve resmi kuruluşlarda bilgisayar kullanılan her alanda çalışırlar. Birinci derecede cihaz, alet ve donanımlarla ilgilidirler.Bu sektörler ve içerdikleri alanlar, bileşenler, tüketim cihazları, telekominikasyon, profesyonel endüstri cihazları, askeri elektronik cihazlar ve bilgisayar alt sektörüdür.
Bu alan, ürün ve teknoloji ömürlerinin giderek kısaldığı, hızlı değişen, dinamik bir alandır. Alanın bu özellikleri AR-GE araştırmalarının ve nitelikli personel istihdamının önemini artırmaktadır.
Elektirk-Elektronik sektörü Türkiye´de montaj sektörü olarak başlamış daha sonra özellikle 1990 lardan itibaren hızlı bir şekilde gelişecer 2002 yılında 3.5 milyar dolar ihracat gelirine ulaşmıştır. Orta ve büyük ölçekli firmalar olarak özellikle Marmara ve Ege bölgesine yayılan bu sektör Türkiye de, teknik ve yapısal açıdan 6 alt sektörden oluşmaktadır. Elektronik ürünler ticareti, çok uluslu şirketler tarafından yönlendirilen ağların geniş bir coğrafya ya dağılımına dayanmaktadır.